بارگیری...
×
عود چیست؟ خواص و مضرات

عود چیست؟ خواص و مضرات

 

عود؛ تکه چوبی است که از درختان وگیاهان خاص در جزایر هند و چین بریده شده، و در زمانی که آن را می‌سوزانند عطری خوش‌بو از آن حاصل می‌شود.

 

 

 عود

عودهای دستساز در تمام دنیا برای ایجاد حس خوب وپاکسازی استفاده میشود

 

این ماده از گذشته تاکنون در ایران نیز به عنوان خوش‌بوکننده استفاده می‌شد. که امروزه از خواص دیگر آن بهره میبریم

 

معرفی انواع عود

عود‌ها معمولا در شکل‌ها و بسته‌بندی‌های مختلف در بازارعرضه می‌شوند.

 

 

 

بطورکلی عود‌ها اگر طبیعی باشند، از چوب‌های خام، گیاهان خرد یا پودر شده تهیه می‌شوند یا حتی به شکل مایع از روغن‌های گیاهان هستند.

 

در گذشته بطور سنتی از صمغ و کندر و چوب‌های خوشبو مثل چوب صندل، شاخه‌های ماسالا، چوب خیزران، پوست درختان، دانه‌ها، ریشه‌ها، گیاهان با خاصیت دارویی و گل‌ها عود ساخته می‌شد که مشهورترین آن‌ها همان کندر و صمغ بود.

 

علاوه بر این تعدادی از گیاهان دارویی نیز برای بوی خوش مورد استفاده قرار می‌گرفتند که در دو دسته جای داشتند؛ دسته اول به طور طبیعی معطر بوده که به عنوان مثال می‌توان گل نرگس، لیمو و لوندر را نام برد. دسته دوم حتماً باید فرآوری می‌شدند و به صورت عود دربیایند که مشک و عنبر از آن دسته بودند.

 

 

 

در حال حاضر عود‌ها انواع بسیار گسترده‌ای دارند. صندل سرخ و سفید، عود مار، عود مشک، عنبر، کندر، لیمو، سیب سبز، رز، بابونه، رزماری، اسطوخودوس، نعناع، یاسمین، زنبق و یاس کبود از مشهورترین عود‌های موجود در بازار هستند.

 
غود

عود چیست؟

 

چرا عود خوشبوست؟

دلیل خوشبو بودن عطر عود ساختار تشکیل دهنده مواد موجود در آن شامل پودر چوب وصمغ درختان مخصوص وگیاهان وگلهای معطر است

 

امروزه شرکت‌های سازنده عود به دلیل گران تمام شدن مواد طبیعی اولیه عود، حجم بالایی از اسانس و مواد صنعتی را در عود‌ها صنعتی می‌گنجانند که با سوزاندن عود باعث آزاد شدن مقادیر زیادی سرب در محیط می‌شود و نه تنها مفید نیست بلکه به سلامتی آسیب می‌رساند.پس سعی کنید از عودهای دستساز اصلی استفاده کنید

 

 

  همواره باید در انتخاب عود دقت شود تا عود‌های ساخته شده از مواد تقلبی خریداری نشود؛ بهترین روش تشخیص عود طبیعی از صنعتی این است که عود‌های سنتی یا همان دستساز گیاهی نسبت به انواع اسانس‌دار صنعتی عطر فوق العاده بیشتر وبهتری دارد 

 

انواع عود برحسب نوع ساخت

جالب است بدانید؛ رایج‌ترین عودها، عود‌های شاخه‌ای هستند.

 

این عود‌ها از خمیر کردن ماده معطر و آغشته کردن چوب با آن درست می‌شوند. در حال حاضر عود‌های موجود در بازار دو دسته هستند.

 

دسته اول عود‌های اصلی که با روش‌های سنتی و بعضاً با دست ساخته می‌شوند و عود دست‌ساز نام دارند.

 

 

 

دسته دوم عود‌های اسانس‌دار که با روش‌های شیمیایی فرآوری شده‌اند و به وفور این نوع عود‌ها با اسانس‌ها و عطر‌های مختلف وجود دارند.

 

طبع عود چیست؟

 

 

طبع انواع عود و خاصیت آن‌ها

عود‌های مختلف طبع‌های گوناگونی دارند و این به درخت و گیاهی بستگی دارد که عود را از آن می‌گیرند. صندل طبع سرد و خشک دارد و عود آن نیز همین خاصیت را حفظ می‌کند. عود ساخته شده از مشک طبیعت گرم و خشک دارد.

 

در نتیجه تفاوت در طبع عود‌های مختلف، خاصیت درمانی و خواص دود کردن عود و نوع استفاده از آن نیز با توجه به اینکه از چه چیزی گرفته شده، متفاوت خواهد بود که در مبحث رایحه‌درمانی قرار دارد. متخصصان طب سنی هر عود را برای مورد خاصی تجویز می‌کنند.

 

 

بطور مثال؛ عود گل نرگس سبب تقویت ریه می‌شود؛ عود اسطوخودوس برای درمان اختلالات خواب کاربرد دارد؛ عود عنبرنسا از بیماری‌های ویروسی جلوگیری می‌کند؛ عود مشک هوشیاری ذهنی را افزایش می‌دهد؛ برخی دیگر از عصاره‌ها مثل یاسمن، مشک و رز و لیمو باعث هوشیاری و افزایش تمرکز و یادگیری می‌شوند؛ عود صندل برای مدیتیشن و آرام کردن ذهن مفید است.

 

انواع عود در جهان

دود کردن عود از معابد چین و هند آغاز شد و درست کردن عود یک هنر مذهبی به شمار می‌رفت.

قدیمی‌ترین منابع مربوط به عود به ودا‌های هندی باز می‌گردد.

بودائیان عود را برای دور کردن ارواح پلید و انرژی‌های منفی موجود در محیط استفاده می‌کردند.

در طب آیوراودا به عود وسیله‌ای معجزه‌گر می‌گفتند.

آیین‌های شیتو در ژاپن نیز از عود به عنوان عطری مذهبی استفاده می‌کردند و استفاده می‌کنند.

در یونان باستان در اوایل قرن هشتم قبل از میلاد مسیح عود دود می‌کردند و بیشتر از آنکه برای خوشبو کردن هوا و آروماتراپی استفاده شود؛ در کنار گیاه‌درمانی مطرح بوده است.

کتیبه‌ای مصری متعلق به ۱۵۳۰ سال قبل از میلاد مسیح استفاده از عود را ذکر کرده است.

ایرانیان از قدیم الایام عود را به عنوان خوشبوکننده و ضدعفونی‌کننده هوا می‌سوزاندند و گاهی با آن بخور می‌گرفتند. به احتمال زیاد این عود به صورت پودر بوده است.

 

آیا میدانید؛ چطور باید عود روشن کنید؟

عود‌های موجود در بازار حداکثر طول عمری ۲تا4 ساله دارند و بهتر است قبل از اتمام تاریخ انقضا، آن‌ها را مصرف کرد؛ چون با گذشت زمان، قدرت عطر آن‌ها از بین می‌رود.

 

 

 

عود را داخل شکاف دیوار و پنجره ویا گلدان قرار ندهید، چون خاکستر‌های عود روی زمین می‌ریزند یا پراکنده می‌شوند. و از طرفی پاکسازی محیط زمانی انجام میشود که شما خاکسترهای حاصل از سوختن عود رو از محیط خارج کنید. این کار از آتش‌سوزی نیز جلوگیری می‌کند.

 

بعد از آنکه عود را داخل جاعودی ثابت قرار دادید، آن را روشن کنید، سپس داخل خانه، در جهت عقربه‌های ساعت، در گوشه‌ها و کناره‌های دیوار‌ها بچرخانید.

 

افرادی که این کار را در راستای مراقبه انجام می‌دهند، همزمان با این کار اذکار آرامش‌بخش را تکرار می‌کنند. کسانی که به مراقبه می‌پردازند، بر تمیز و مرتب بودن محل روشن کردن عود تأکید دارند و اینکه در آخر و پس از سوختن کامل عود، خاکستر‌های به دست آمده را دور بریزید

 

 

سوختن کامل هر عود حدود 30تا 45 دقیقه، طول می‌کشد. تأثیر مثبت عود حدود ۳۰ دقیقه بعد از پایان سوختن کامل آن، ادامه دارد.

 

 

خواص عود چیست؟

 

بررسی خواص و مضرات عود

از خواص بی نظیر عودهای دستساز این است که برای پاکسازی انرژی های منفی محیط دفع دعا وطلسم سنگین وکمک به آزاد سازی انرژی های بلوک شده در چاکراها وهاله های بدن میشود 

 شما با سوزندان عودهای دستساز اصلی آرامش را به خود هدیه می دهید  وتمرکمز وسطح انرژی بدن خودتون رو به شدت تقویت میکنید

اما درموردعودهای صنعتی پزشکان هشدار می‌دهند که دود عود می‌تواند عامل حمله آسمی و بیماری‌های تنفسی باشد و به همین دلیل در گروه مواد سمی قرار می‌گیرد

 

همچنین برخی از شرکت‌های سازنده عود به منظور افزایش وزن آن از سرب استفاده کرده که خود برای سلامتی خطرات جدی و شدیدی به همراه دارد. سرب ماده سمی است که به بدن آسیب می‌زند 

نظرات کاربران

نظر بدهید